A debreceni Farmer Expo-n járt az Érmelléki Gazdák Egyesületének küldöttsége

Immár visszatérő vendégként vett részt az Érmelléki Gazdák Egyesületének küldöttsége a huszonnyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Farmer Expo-n. A magyar agárminisztériummal ápolt magas szintű, rendkívül jó kapcsolatnak köszönhetően a színvonalas szakmai találkozón az Érmelléki Gazdák Egyesülete évek óta rendszeres résztvevőnek számít.

A Kárpát-medence magyar gazdatársadalmát évről-évre megmozgató szakmai találkozón az ÉGE képviseletében több gazda mellett falugazdászi minőségében Laskovics István vett részt.

A debreceni rendezvény alapgondolatát Dr. Nagy István agrárminiszter fejtette ki:

„A tegnap módszereivel nem lehet eredményesen megküzdeni a ma kihívásaival” – figyelmeztette hallgatóságát megjegyezve: az innováció megkerülhetetlen, muszáj fejleszteni, de nincs önmagában agrárválasz a problémákra, a tudomány összes kutatási eredményére szükség van.

A Farmer Expon az  Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetségének ügyvezetői minőségében részt vett Csomortányi István is, aki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei vezetőivel, és más erdélyi gazdaszervezetek vezetőivel folytatott kötetlen megbeszélést. A megbeszélésen elhangzott, hogy az intézmény vezetői fontosnak tartják a további együttműködést, hiszen az információáramlás, a modern technológiákhoz, szakmai újdonságokhoz való hozzáférés a határon túli magyar gazdáknak is létfontosságú. A fenntarthatóságot és az ökológiai szemléletmódot előtérbe helyező idei Expo keretein belül az érmelléki, partiumi gazdák nem csupán színvonalas szakmai előadásokon vehettek részt, de megismerkedhettek a legnagyobb magyarországi agrárvállalkozók, agrotechnikai cégek kínálatával is, valamint sok más, az agrárium minden ágazatát felölelő program közül választhattak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük