Úrvacsora a Magyarok Kenyeréből

Mint ismeretes, Nagyváradon második alkalommal került sor az augusztus 20-i ünnepségre, ennek részeként a Szent László téren a magyar történelmi egyházak képviselői megáldották, illetve megszentelték a Magyarok Kenyere program során összegyűlt búzából készült kenyereket, majd ezeket szét is osztották az ünneplők között.

Az esemény mintegy folytatásaként augusztus utolsó hétvégéjén az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi irodájában az egyházközségeknek szánt kenyereket is kiosztotta az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE).

A Partiumban sütött 30 darab, egyenként ötkilós kenyérből azok a Bihar megyei települések egyházközségei részesültek, mely települések búzaadományaikkal hozzájárultak a programhoz. A régióban összegyűjtött búzát az érmihályfalvi Gazsi-malom őrölte térítésmentesen, az úrvacsorához szánt kenyereket pedig a nagyszalontai Torpan-pékség sütötte meg.

A felajánlott kenyerek nagy része a református gyülekezetekben úrvacsoraként kerül kiosztásra, hogy ekképpen kerüljön vissza, ha csak jelképesen is, a gazdák adománya valamennyi adakozó közösséghez.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

További képekért kattintson ide.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük