Termelői és kézműves vásár Nagyváradon

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete a Bethlen Gábor Alap támogatásával, hagyományteremtő szándékkal szervezi meg az Érmellék ízei és termékei nevet viselő vásárát.

A rendezvényre november 28-án, szombaton kerül sor Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem épületében (Városháza / Primăriei utca 27. szám) az Adventi könyvvásár és kézműves termékek vásárával párhuzamosan.

A börzén partiumi, ezen belül érmelléki termelők jellegzetes élelmiszerféleségei és kézműves termékei kerülnek kiállításra, illetve a látogatóknak lehetőségük nyílik meg is vásárolni ezeket. Az érdeklődők többek között a régióbeli méztermékekből, hidegen sajtolt olajakból, címzetes borokból és kézműves dísztárgyak közül válogathatnak.

A vásár célja a kistérségben gazdálkodó őstermelők és kézművesek termékeinek megismertetése a megye központ lakosaival és a már sokak által ismert ,,Helyit eszem, helyinél veszem, mert helyin az eszem !” szemlélet tudatosítása a látogatók körében.

A vásár tekinthető azon folyamat első lépésének is, melynek célja – a székelyföldi mintára – az érmelléki termékmárka megteremtése.

Az egyesület rendezvényével párhuzamosan zajló Adventi könyvvásár november 27-29 között változatos programokkal várja az érdeklődőket. A szervezést végző Szent László Egyesület, Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács bábelőadásokkal, adventi koszorúk készítésével, kézműves-foglalkozásokkal, könyvbemutatókkal, kórustalálkozóval várja a látogatókat, akik kortól függetlenül megtalálhatják a számukra legérdekesebb elfoglaltságot.

A rendezvénnyel kapcsolatosan bővebb információk találhatóak az esemény közösségi oldalán:

https://www.facebook.com/partiumi.nemzetkozi.konyvvasar/

A szervezők nagy szeretettetel várnak minden kedves érdeklődőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük