Őszi vásár a váradi Nagyvásár téren

Október 14–16. között az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) ismét megszervezi az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő kirakodó vásárt, amelynek ezúttal is a házi termékek adják tradicionális jellegét. Az őszi termékfelhozatalra a nagyváradi Nagyvásár téren (December 1 park) kerül sor, pénteken, szombaton és vasárnap 10–20 óra között.

A háromnapos vásáron immár a hagyományoknak megfelelően kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel, zamatokkal, ízekkel, friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, találkozhatnak a hiteles natúr áruk kedvelői. Mézeskalács, egyéb méztermékek, hagyományos népi ruhák, kerámia termékek, levendula készítmények, különböző eljárással készült ékszerek és kiegészítők, ajándék és dísztárgyak, natúr-kozmetikumok, szörpök és lekvárok, házi készítésű édességek, csokoládék, valamint a Csokalyon termesztett virághagymák és friss virágok várják a vásárlókat.

A kirakodó vásáron Bihar, Szilágy, Szatmár, Kolozs és Hargita megyei termelők kínálják portékáikat. A korondi kerámia és a farkaslaki Kovács Kalács is jelen lesz a vásári palettán.

S ha már októberi vásár, akkor a sült gesztenye sem hiányozhat a felhozatalból, ugyanakkor csemegeként főtt kukorica is várja majd a kilátogatókat.

Az esemény támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Total
137
Megosztás
Előző bejegyzés

Az erdélyi Ősök Napján jártak az Érmelléki Gazdák

Következő bejegyzés

Három napos termelői és kézműves vásár Nagyváradon

Total
137
Share