Az erdélyi Ősök Napján jártak az Érmelléki Gazdák

Július második hétvégéjén különleges esemény helyszíne volt a Kovászna megyei Bölön község, ahol a Magyar–Turán–Székelyföld Hagyományőrző Egyesület és a Magyar–Turán Szövetség együttműködésének köszönhetően valósult meg az első Erdélyi Ősök Napja hagyományőrző ünnep.

 A helyi unitárius egyházközség által nemrég megvásárolt Tana-kúria területén szervezett eseményen a történelemformáló magyar ősökről emlékeztek meg, tisztelegtek Atilla nagyfejedelem és Árpád vezér dicső emléke előtt. Az erdélyi és anyaországi résztvevők mellett felvidéki és délvidéki csapatok is képviseltették magukat a rendezvényen. Az erdővidéki kúria területén berendezett táborban az oda látogatók megismerhették a honfoglalás kori magyarság használati tárgyait, viseletét és fegyvereit, de solymászati és nomád harci bemutatókra is sor került a kétnapos esemény alkalmával.

A július 9-10-ei rendezvényen a hagyományos kézműves termékek bemutatására is kiemelt figyelem irányult. A szervezők meghívásának eleget téve az Érmelléki Gazdák Egyesületének képviselői is jelen voltak a székelyföldi programokon.

Az Érmelléki Gazdák Egyesületének kézművesei az eseményen

Az Érmellék ízei és termékei vásárokról már jól ismert kézműves és élelmiszeripari termékek közül ezúttal a Napfény ereje termékcsalád különleges olajaival, a Bartus házaspár levendula termékeivel és a Kelemen család kerámiáival találkozhattak a kilátogatók. A szervezet képviselői nem csupán a kézműves vásárban vettek részt, hanem mesterség bemutatóval is elkápráztattak az eseményre ellátogató közönséget.  

Borítókép: Demeter Zoltán

 

Total
8
Megosztás
Előző bejegyzés

Újabb vásár érmelléki és partiumi ízekkel, termékekkel

Következő bejegyzés

Őszi vásár a váradi Nagyvásár téren

Total
8
Share