Megérkeztek a gyermekotthonokba az első lisztadományok

Mint ismeretes, a 2011-ben Pécsről indult Magyarok Kenyere Program magyar gyermekeket segítő karitatív szervezeteket támogat, nem csak Magyarország területén, de a határokon túl is.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara 2013-as megalakulása óta segíti a Magyarok Kenyere Programot, harmadik esztendeje pedig már stratégiai partnerként támogatja a kezdeményezés megvalósítását. A program népszerűsége és támogatottsága évről évre növekszik, ennek köszönhetően egyre több magyar gazda kapcsolódik be a karitatív célokat szolgáló kezdeményezésbe.

A bihari gazdák idén eddig 2,6 tonna lisztet osztottak szét négy gyermekotthon között. Ebből a Dévai Szent Ferenc Alapítvány működtette nagyváradi Szent Angéla, a székelyhídi Gyermek Jézus, a gálospetri Szentháromság, valamint a baptista egyház által istápolt nagyváradi Félix gyermekotthon részesült.

A lisztőrlés az érmihályfalvi Gazsi Malom bérmentes hozzájárulása lesz ebben az esztendőben is, köszönet érte. Köszönet illeti mindazokat a bihari gazdákat, gazdaegyesületeket, akik az eddigi adakozás mellett a begyűjtéssel és a szállítással is hozzájárultak a program eddigi sikeréhez, gördülékeny bonyolításához.

Mivel a program augusztus 10-én zárul, a Bihar megyei gyűjtést az Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Hegyközi Gazdák Egyesülete, a Belényes-vidéki Gazdák Egyesülete és a Dél-Bihari Gazdák Egyesülete szervezésében továbbra is az alábbi gyűjtőhelyeken várják a búzaadományokat:

Hegyközcsatár – Bíró Ferenc portája

Bélfenyér – Zahari Jakab portája

Érsemjén – Ványi Attila portája

Paptamási – Oláh József portája

Szalacs – Rencsik Ferenc, Érmelléki Gazdák Egyesületének irodája

Ottomány – Vadai János

Köröstárkány – Benedek Mihály portája

Hegyközszentmiklós – Tolvaj Ella portája

Nagyvárad – Kálvin János utca 1. szám alatt, az Erdélyi Magyar Néppárt irodája

A gyűjtésre vonatkozó tudnivalókról továbbra is Laskovics István falugazdásznál lehet érdeklődni a 0756 / 530-912 telefonszámon.

 

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük