Biharpüspökiben egyeztettek az érmelléki gazdák

Családias hangulatú összejövetelt tartott március 29-én az Érmelléki Gazdák Egyesülete a biharpüspöki Bocskai István Közösségi Házban. A jelenlevő mintegy harminc kistermelő, és az egyesület vezetése közösen áttekintette az előttük álló feladatokat, a 2019-es év hátralevő eseményeit, vásárait, ahol az az érmelléki őstermelők, kézművesek immár megszokott módon jelen lesznek. Az eseményen részt vettek a kistermelőket segítő, a mindennapos érdekérvényesítésben őket támogató Bihar és Szatmár megyei falugazdászok is.

Csomortányi István ügyvezető elnök tudatta a jelenlévőkkel, hogy az egyesület, a nagyváradi polgármesteri hivatallal folytatott nem kis harc árán elérte, hogy a Szent László téren rendezhesse meg esedékes virágvasárnapi vásárát. Az elnök elmondta azt is, hogy a hatóságok részéről mindig kiemelt figyelem övezi az egyesület által szervezett vásárokat, de eddig a kiváló szervezésnek, a résztvevők fegyelmezettségének köszönhetően minden a lehető legnagyobb rendben zajlott.

Csomortányi hangsúlyozta, hogy nagyon oda kell figyelni minden szabály betartására, és a szükséges engedélyek időben történő beszerzésére, hogy ez a jövőben is így maradjon. Ebben kiemelt felelőssége van minden termelőnek, hiszen vannak olyan engedélyek, amiket csak a gazdák tudnak beszerezni, esetleges hiányuk miatt viszont az egyesületet is hátrányok érhetik.

Az összejövetel a vásárok időpontjainak rögzítésével, és technikai jellegű részletkérdések megtárgyalásával folytatódott. A vásárok nagy sikerére, és az egyre növekvő keresletre való tekintettel a hagyományosnak mondható időpontok (húsvét, karácsony, augusztus 20, Szent László napok, Márton napja) mellett felvetődött más időpontok beiktatása is a vásárok menetrendjébe. Szóba került ugyanakkor az is, hogy a nagyváradi önkormányzat által szervezett más eseményekkel kapcsolatosan is felmerült az igény, hogy az érmelléki gazdák, termelők közül aki teheti vegyen részt ezeken, egyúttal az ÉGE-t is képviselve, az egyesület logóját használva.

Az új helyszínen lezajlott jó hangulatú közösségi összejövetelt kötetlen beszélgetéssel zárták a gazdák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük