Augusztus 20-án ismét együtt ünnepelhet Várad magyarsága

Immár több éves hagyomány, hogy Szent István napján Nagyvárad magyarsága jelképeit szabadon használva emlékezhet meg a magyar államalapításról, egyúttal az új kenyér megszentelését is a megyeszékhely főterén, a városalapítóról nevezett Szent László téren, közösségben élheti meg.

Bár a koronavírus járvány mindannyiunk életére rányomta bélyegét, és ez ünnepeink megtartását is befolyásolta, idén ismét a megszokott helyszínen adhatunk hálát mindennapi kenyerünkért, és hajthatunk fejet őseink államalapító és megtartó bölcsessége előtt. Az eseményt szervező Érmelléki Gazdák Egyesülete, a Magyar Polgári Egyesület és a Szent László Egyesület mindenkit szeretettel hív és vár augusztus huszadikán este 19.00 órára a nagyváradi városháza épülete előtti térre. A program szerint a köszöntőbeszédeket népzenei előadás majd néptánc bemutató követi, végül pedig a hagyományokhoz híven az ünnepélyes kenyérszentelésre kerül sor, mely a Magyarok Kenyere program Bihar megyei záróeseménye is egyben. A szervezők minden résztvevőnek juttatnak a megszentelt kenyérből.

Az esemény támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valamint az Erdélyi Magyar Néppárt.

Total
0
Megosztás
Előző bejegyzés

Idén a Hegyközből indult útnak a partiumi búza a Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepére

Következő bejegyzés

Ismét termelői vásár várja a nagyváradiakat hétvégén

Total
0
Share