Agrárkonferencia Bihardiószegen

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete az idei év során harmadik alkalommal rendezi meg rendhagyó éves agrárkonferenciáját. Az eseményre ezúttal Bihardiószegen kerül sor november 7.-én.

A rendezvény színhelyéül a bihardiószegi művelődési ház szolgál, a konferencia 10.00 órától veszi kezdetét. A szervezés során elsődleges szempont volt a minél változatosabb és sokrétűbb téma kialakítás, annak érdekében, hogy minél szélesebb körű tájékoztatásban részesülhessenek mindazok, akik részt vesznek az eseményen. Ennek megfelelően a mezőgazdaság legidőszerűbb témáira tevődik a hangsúly, így többek között szó lesz a pályázati lehetőségek kihasználásának mikéntjéről, a klímaváltozás okozta időjárási körülményekhez való alkalmazkodás lehetőségeiről.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete szeretettel várja az eseményre a kedves érdeklődőket. Az alábbiakban a konferencia pontos napirendje is megtalálható:

9.00 – 10.00 Regisztráció

10.00 – 10.10 Megnyitó, majd Ványi Attila, az Érmelléki Gazdák Egyesületének elnöke tart előadást

10.10 – 10.45 Érmelléki Gazdák Egyesületének tevékenységi beszámolója, Csomortányi István, az Érmelléki Gazdák Egyesületének ügyvezető elnöke előadásában

10.45 – 11.35 A klímaváltozás hatásai a növénytermesztésre Dr. Pepó Péter és Dr. Sárvári Mihály, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Növénytudományi Intézet professzorainak előadása

11.35 – 12.15 Pályázati lehetőségek itthon, a 2014-2020-as időszakban – Stefan Marius, a Bihar Megyei Agrárkamara elnöke előadása hangzik el.

12.15 – 12.45 Kávészünet

12.45 – 13.30 Határ-menti együttműködési lehetőségek – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Hajdú-Bihar megye

13.30 – 14.10 Kárpát-mendecei magyar gazdák együttműködési lehetőségei – Földművelésügyi Minisztérium – Hancsók Szabolcs – Kárpát-medencei Együttműködések referense

14.50 – 15.30 Új pályázati lehetőségek, új vidékfejlesztési stratégia – Bihari HACS (Grupul de Ac?iune Locală Bihor de pe Lângă Frontiera cu Ungaria / Bihar Megyei Helyi Akciócsoport Magyarország Határa Mentén)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük