Újabb vásári forgatag lesz a nagyváradi Szent László téren

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) július 20-án és 21-én ismét megszervezi Az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő nagyvásárt, amelyen ezúttal is a házi termékek ízeinek kedvelői találhatnak kedvükre valót.

A börzére a nagyváradi Szent László téren kerül sor, szombaton és vasárnap 9–21 óra között.

A vásáron többek között kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel találkozhatnak mindazok, akik a régi konyhák hangulatát, ízeit, zamatát szeretnék visszaidézni.

Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékáit lehet majd megvásárolni, ugyanakkor házi szörpök, lekvárok, hidegen préselt olajok, levendulatermékek, mézeskalács-remekek, tormakészítmények, illetve a már jól ismert kézművesek kerámiatárgyaihoz, dekorációkhoz, különleges kézi készítésű ékszerekhez, díszes üvegekhez, illatszerekhez, népi öltözékekhez is hozzá lehet majd jutni. Jelen lesz a nagy népszerűségnek örvendő Kovács-kalács kürtöskalácsos is.

A mintegy 40 standon bihari, szatmári, Kolozs megyei őstermelők és kézművesek árui, illetve korondi portékák között is lehet majd válogatni vásárfiának valót.

A vásár ezúttal is a Búzavirág védjegy alatt zajlik. Társszervező a Hegyközi Gazdák Egyesülete, támogató a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük