Szakmai előadás a szőlőmetszésről Biharon

Aktívan kezdi az évet Érmelléki Gazdák Egyesülete.

Biharon február 19-én, szombaton 10 órai kezdettel az Érmelléki Gazdák Egyesületének szervezésében a szőlőmetszésről és a szőlőtermesztés gyakorlati tudnivalóiról tart szakmai előadást Hegedűs Attila, a régió-szerte ismert többszörös díjnyertes érmihályfalvi borász.

Az érdeklődők a bortermeléssel, a szőlő telepítésével, védelmével kapcsolatos szakmai kérdéseket intézhetnek a szakemberhez.  

Az eseményt borkóstoló zárja – a Hegedűs Pincészet borait kóstolhatják, ízlelhetik meg a részvevők. A borkóstoló többek között az érmelléki borok megismertetését, népszerűsítését is célozza, ami a gazdaegyesület azon törekvését hivatott igazolni, hogy a helyi termékek, ha szakszerűen vannak kezelve, bármikor felvehetik a versenyt, sőt minőségben felülmúlják a kereskedelemben forgalmazott génkezelt szőlészeti termékeket.

A létszám függvényében a járványügyi szabályoknak megfelelve az eseményt két szakmai előadásra tagolják, a másodikat 12 órai kezdettel tartják meg, ha az érdeklődés úgy kívánja.

A jelentkezési szándékot Laskovics István falugazdásznál, a 0756 / 530-912 telefonszámon lehet jelezni, az eseménnyel kapcsolatos további információkat szintén itt lehet kérni.

Total
7
Megosztás
Előző bejegyzés

Érmellék Ízei és Termékei a váradi Nagyvásártéren

Következő bejegyzés

Gyümölcsfametszés bemutatót tartanak Biharon

Total
7
Share