Gyümölcsfametszés bemutatót tartanak Biharon

Tavasz közeledtével minden jó gazda tudja, hogy különböző gyümölcsfa fajták eltérő metszési módot és időpontot igényelnek, így idejében előveszi a metszőollót. A gyümölcsültetvényekben a fák metszése az egyik legmunkaigényesebb és legnagyobb szakértelmet igénylő munkafolyamat. Az ültetvény eredményessége nagymértékben múlik azon, hogy ezt a műveletet hogyan végzik el, de nem kevésbé fontos az is, hogy mikor. Ahány gyümölcsfa, annyiféle metszési technika – tartják a szakemberek, és ezt még a gyümölcsfák kora szerinti eltérések is tovább finomítják, nem is említve a fiatalító metszési eljárásokat.

Ebben a témakörben a szilva-, cseresznye-, és őszi- (francia) barackfák szakszerű és időben történő metszéséről tart bemutatót Bihar községben február 26-án, szombaton 11 órakor az Érmelléki Gazdák Egyesületének szakembere, Borsi Levente Péter agrármérnök.

Az érdeklődők kérdések alapján is információkhoz juthatnak, a szakember közvetlenül és készséggel válaszol majd a témával kapcsolatos gyakorlati kérdésekre is. Ebben a vegetációs szakaszban több kórokozó is megfertőzheti a fákat, ezért a megelőzésen túl fontos a megfelelő időben történő növényvédelem is, amelyről szintén szó esik majd az eseményen.

A metszésbemutató Biharon, a Sadelli Gazdabolt ügyvezetőjének, Koszorús Sándornak a bolt kertjében található gyümölcsültetvényén lesz.

A szakprezentáció ingyenes, a bemutatóra előzetes regisztráció szükséges. A részletekről Laskovics István falugazdász ad tájékoztatót a 0756 / 530-912 telefonszámon.

Total
21
Megosztás
Előző bejegyzés

Szakmai előadás a szőlőmetszésről Biharon

Következő bejegyzés

Érmellék ízei és termékei vásár lesz a hétvégén Nagyváradon

Total
21
Share