Augusztusban is Érmellék ízei és termékei vásár

Az Érmelléki Gazdák Egyesületének szervezésében augusztus 17-én és 18-án ismét megrendezésre kerül Az Érmellék Ízei és Termékei nevet viselő vásár, amelyen ezúttal is a régió termékeinek és ízeinek kedvelői találhatnak maguknak kedvükre valót.

A helyszín ezúttal a nagyváradi Nagyvásártér (Parcul 1. Decembrie) lesz, szombaton és vasárnap 10–20 óra között.

A vásáron többek között a régió kézműves termékeivel, kistermelőinek élelmiszereivel találkozhatnak mindazok, akik a házi készítmények ízeit, zamatát, hangulatát szeretnék megidézni.

Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékákat lehet majd vásárolni, ugyanakkor kaphatóak lesznek hidegen sajtolt olajtermékek, házi szörpök, mézeskalács-remekművek, tormakészítmények, aszalt gyümölcsök, illetve kerámiatárgyak, kézműves ékszerek, bőrdíszművek.

Az Aranykapu Kulturális Egyesületen keresztül a szatmárnémeti termékek is részt vesznek.

Az Érmelléki Gazdák Egyesületének ezúttal is fontos szempont a helyi termékek népszerűsítése, mert ezzel a vidéki kistermelőket segítik a külföldi behozatallal szemben, és azért is, mert a házi készítésű élelmiszerek sokkal ízletesebbek és egészségesebbek, mint a bevásárlóközpontok felhozatala.

A börze ezúttal is a Búzavirág védjegy alatt zajlik, támogatója a magyar kormány a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük