Indul az Érmellék ízei és termékei vásársorozat

A már jól ismert Érmellék ízei és termekéi vásársorozat idei első eseményét szervezik a hétvégén, február 11-12 során, Nagyváradon. A kétnapos kirakodó helyszíne ezúttal is a Nagyvásártér (December 1 park) lesz. Az Érmelléki Gazdák Egyesülete által szervezett vásár mindkét nap 10.00 – 18.00 óra között várja a kézműves termékek és a hamisítatlan helyi ízek kedvelőit.

A szervezők ezúttal is a helyi és kézműves termékek népszerűsítését tartották szem előtt, hiszen a kistermelők nem csupán kimagasló minőséget, magas hozzáadott értéket tesznek a fogyasztók asztalára, de számukra valóban létszükséglet, hogy a multikkal való versenyben ők is eljussanak a fogyasztókhoz. Ennek megfelelően ezúttal is elsősorban Bihar megye tájegységeinek, az Érmelléknek, a Hegyköznek, Dél-Bihari térségnek és a Belényesi-medencének a termékei kerülnek a standokra, ugyanakkor mellettük most is jelen lesznek a szatmári és szilágysági termelők és kézművesek, de érkeznek Kolozs megyéből is, a korondi kerámia által pedig Hargita megye is reprezentálva lesz.

A megszokott, kimagasló minőséget képviselő termékek, úgymint méz, levendula termékek, hidegen sajtolt olajok, friss zöldségek és gyümölcsök, szörpök, lekvárok, sajtok, kézműves édességek, különböző kézműves ékszerek és dekorációs termékek, mind megtalálhatóak és megvásárolhatók lesznek.

A vásárból most sem fog hiányozni az elmaradhatatlan kürtőskalács, és a hamisítatlan kirakodóvásári hangulat. A szervezők szeretettel várnak minden kedves vásárlót, érdeklődőt.

Total
75
Megosztás
Előző bejegyzés

Nagyváradon mutatják be a Legyünk büszkék Érmellékre! – Érmellék nyelvi és népi értékei című könyvet

Következő bejegyzés

Márciusban is Érmellék ízei és termékei vásár Nagyváradon

Total
75
Share