Bihariak a budapesti AGROmashEXPOn

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete a korábbi évekhez hasonlóan a 2018-as évben is egynapos tanulmányúton vett részt a magyar agrárgazdaság legjelentősebb szakmai rendezvényén, az AgroMash Expón. A január 26-i úton tizenhat bihari, szatmári és szilágysági település képviseltette magát.

Január 24-27. között került ismét megszervezésre Magyarország legrangosabb agráripari rendezvénye a 36. AGROmashEXPO és a 7. AgrárgépShow. Az expo társrendezvényei immáron hagyományosan a Magyar Kert és a Szőlészet és Pincészet szakkiállítások, melyeket a 17-es és 18-as pavilonban tekinthetnek meg az érdeklődők. A mezőgazdasági gépek expója a magyarországi agráripar csúcsrendezvénye, ahol a lehető legteljesebb felhozatal tekinthető meg. A két kiállítás az elmúlt években is sikeres volt, ebben az évben, pedig újabb rekordokat hozott a rendezvény. Magyarország legnagyobb fedett kiállítási területe teljesen megtelt a kiállítókkal, ami bizonyítja a szakmán belüli egység erejét, és biztosítja a látogatóknak, hogy időt és energiát megtakarítva egy helyen tudják beszerezni a szezon megkezdéséhez szükséges összes információt. Az agrárium legrangosabb és legnagyobb szakmai eseménye 40 ezer négyzetméteren, 350 kiállítóval, a legkorszerűbb gépekkel, input és logisztikai termékekkel, szolgáltatásokkal várta a gazdákat.

Az agráripari kiállítást ezúttal is Dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi miniszter nyitotta meg. Beszédében elmondta, a mezőgazdaság   korszakváltás előtt áll, mivel a digitalizálás rendkívüli módon terjed ebben az ágazatban is. Ezért van nagy jelentősége, hogy a magyar mezőgazdaság beruházásra és gépvásárlásra a múlt évben mintegy 340 milliárd forintot fordított, ami mintegy 20 százalékkal magasabb érték  az előző évinél – mondta a földművelésügyi miniszter.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE) 120 főre szervezte meg az utazást és biztosított ingyenes belépőt, illetve annak a 30 főnek is, akik maguk oldották meg az expóra való kiutazást.

A gazdaegyesületet a bihariak közül szalacsi, ottományi, érköbölkúti, érsemjéni, érmihályfalvi, bihardiószegi, biharvajdai, biharfélegyházi, paptamási, nyüvedi, bihari, nagyváradi, szentjánosi, hegyközcsatári, siteri, Szatmár megyéből szilágypéri, Szilágy megyéből pedig szilágyperecseni gazdák képviselték.

A gazdaegyesület vezetői mellett Borsi Levente, Laskovics István a falugazdászok vettek részt a rangos eseményen.

További képek a kiállításról ide kattintva érhetőek el.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük