Szüreti nagyvásár lesz a váradi Nagyvásártéren

Az érmelléki és a hegyközi gazdák szervezésében újabb vásári forgatag készül a nagyváradi Nagyvásártéren (December 1 park) október 5-én és 6-án. A kistermelők és a kézművesek, akik hagyományszerűen biztosítják a vásárok felhozatalát, ezúttal az idei bőséges termést dicsérik majd portékáikkal, mintegy hálát adva a Gondviselés újabb adományaiért.

Az Érmellék ízei és termékei elnevezésű vásárra szombaton és vasárnap 10–20 óra között kerül sor. A standokon többek között kézműves termékekkel, házi készítésű élelmiszerekkel találkozhatnak mindazok, akik a hagyományos ízeket, zamatokat szeretnék visszaidézni. Érmelléki borászok, méztermelők, sajtkészítők termékeit és egyéb portékáit lehet majd megvásárolni, ugyanakkor házi szörpök, lekvárok, hidegen préselt olajok, levendulatermékek, mézeskalács-remekek, tormakészítmények, illetve a már jól ismert kézművesek kerámiatárgyaihoz, dekorációkhoz, különleges kézi készítésű ékszerekhez, díszes üvegekhez, illatszerekhez, népi öltözékekhez is hozzá lehet jutni, mit eddig minden alkalommal. Jelen lesz a nagy népszerűségnek örvendő Kovács-kalács kürtöskalácsos is.

Szüreti időszak lévén a biharpüspöki Féth-pincészet biztosítja majd az esemény fő látványosságát: lesz helybeni préselés, mustkóstolás, de a kínálat nem merül ki ennyiben, lehet majd forralt bort és óborokat is ízlelgetni.

A vásár ezúttal is a Búzavirág védjegy alatt zajlik. Támogatója a Magyar Kormány a Nemzetpolitikai Államtitkárságon és a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük