Az Érmelléki Gazdák Egyesületének ajándéka a magyar szaktárcának

Dióverő Nagyvásárt tartottak a hétvégén Érmihályfalván, amelyre Petre Daea román mezőgazdasági miniszter mellett Nagy István magyar földművelésügyi miniszter is hivatalos volt, azonban egyéb fontos kötelezettségeire hivatkozva Mezei Dávidot, a szaktárca államtitkár-helyettesét küldte el maga helyett az eseményre. A háromnapos rendezvény román-magyar állami szintű találkozóján a legjobb gazdáknak kijáró díjakat is átadták, akik között Hegedűs Attila híres helybéli borász is szerepelt, és akinek a magyar szaktárca képviseletében érkezett államtitkár nyújtotta át a miniszteri kitüntetést.

A rendezvényen kívül Mezei Dávid találkozott Ványi Attilával, az Érmelléki Gazdák Egyesületének (ÉGE) elnökével is, valamint magával a kitüntetettel.

Ebből az alkalomból az ÉGE nevében sikerült átadniuk a Magyarok Kenyere program keretében begyűjtött érmelléki búzalisztből sütött házikenyereket – egyet a vendégnek, egyet pedig Nagy István miniszternek. Jelképesen a kisrégió ősi bakator szőlőfajtájából készült két palackozott bort is átnyújtottak az államtitkárnak, valamint két partiumi térképet, szimbolizálva ezzel is a „Részek” autonómiatörekvéseit, illetve ezúton tolmácsolva az Érmelléki Gazdák Egyesületének jókívánságait a magas rangú magyar állami tisztségviselőknek. Annál is inkább, mivel az érmelléki gazdaegyesület régóta együttműködik a földművelésügyi minisztérium mindenkori vezetőivel, nem kevésbé a falugazdász hálózat kiteljesítésének programját illetően, amelyben a jövőben is partnerekként tekintenek egymásra.

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük